Zoeken:

Zeilen in Friesland

Voor een onvergetelijke watersportvakantie wordt de provincie Friesland toch wel vaak getipt als de ultieme locatie. Hier zijn dan ook alle ingredieënten aanwezig voor alles wat het begrip “watersport” te bieden heeft.

Zeilen op het IJsselmeer en Waddenzee

Uiteraard richten wij ons m.b.t. de watersport volledig op het zeilen in Friesland. Onze thuishaven ligt tenslotte in Lemmer, en dat is toch een van de meest centrale watersportplaatsen in Friesland. Met onze zeiljachten kun je in Friesland op de meeste plekken prima uit de voeten. Wil je een van onze Bavaria’s huren, dan is het IJsselmeer en de Waddenzee een must om heerlijk te zeilen op het wijdse water. Met de Bavaria Cruiser 31 kun je zelfs nog prima zeilen op de Friese meren, dankzij de geringe diepgang van 1.40 meter.

De Friese meren

Naast de Bavaria Cruiser 31 hebben we 2 degelijke kajuitzeilboten in onze vloot om optimaal te kunnen genieten van het zeilen in Friesland. De Compromis O’Blue heeft een diepgang van slechts 1 meter en de Victoire 26 heeft een diepgang van 1.20 meter. Hiermee zijn beide kajuitzeilboten uitermate geschikt voor een vaarvakantie op de Friese meren.

De binnenwateren van Friesland

Met de Victoire en de Compromis kun je ook prima zeilen in Friesland in de binnenwateren. In combinatie met de Friese meren is dit uiteraard het ultieme plaatje van een onvergetelijke vaarvakantie. Als je daarbij voor een overnachting dan ook nog eens gebruik maakt van 1 van de schitterende Marrekritte aanlegplaatsen in de natuur, dan kunnen wij je garanderen dat je qua ultieme vakantiebeleving niets meer te wensen hebt.

Zeilen in Friesland vanuit Lemmer

Of je nu kiest voor een kajuitzeiljacht of een grote Bavaria…, vanuit onze jachthaven in Lemmer kun je letterlijk allen kanten op varen. Zo kun je vanuit de binnenhaven van Lemmer direct door de sluis, waarna je gelijk al heerlijk kunt zeilen op het het IJsselmeer. Maar vanuit onze jachthaven kun je ook rechtstreeks naar de Groote Brekken of het Tjeukemeer varen. Met de kajuitzeiljachten kun je vanuit Lemmer zelfs via de Lemstervaart naar Emmeloord of de Kop van Overijssel varen, naar bijvoorbeeld het Zwarte Meer, Zwarte Water en zo verder.

Zeiljacht huren

Neem vrijblijvend contact met ons op als je een van onze zeiljachten wilt huren voor de ultieme beleving van het zeilen in Friesland. Wij kunnen u ook verder adviseren over de mogelijkheden en vaarroutes. Aan boord van alle zeilboten zijn alle nodige vaarkaarten en waterkaarten aanwezig. En je bent geen vaarbewijs nodig als je een jacht bij ons wilt huren want op alle zeiljachten mag je zeilen zonder vaarbewijs.

 

Adresgegevens:

Plattedijk 6
8531 PB Lemmer

Contactformulier:


* verplicht veld