Zoeken:

Veilig zeilen? Volg een zeilcursus!

Friesland bestaat voor een groot deel uit water. Het is dan ook zeker de moeite waard om vanaf het water Friesland te ontdekken. Wanneer je bij ons een zeiljacht wilt huren, zullen wij je vragen naar jouw zeilervaring. Aan de hand hiervan kunnen wij je advies geven over een schip dat daarbij past. 
 
In Nederland heb je geen vaarbewijs nodig om een boot te huren tot 15 meter en die op de motor niet sneller kan varen dan 20 km per uur. Toch zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden en is het zeker verstandig om je vaarervaring mee te wegen in het type schip dat je wilt gaan huren. 
 
Zeilcursus volgen
 

Een zeiljacht huren bij Mayon? Houd dan rekening met het volgende:

 
Schat je eigen zeilervaring reëel in. Je moet de boot goed kunnen aanleggen, ook bij veel wind. Bij twijfel raden wij je aan om een zeilcursus te volgen. Je kunt het zeilen leren in een dag of een aantal dagen. Door de zeilcursus ben je een stuk relaxter en kun je genieten van jouw zeilvakantie. 

Weet je al waar je wilt gaan zeilen? Je hoeft de hele route al niet van tevoren te plannen, maar wel het vaargebied kennen waar je wilt gaan zeilen. Op al onze zeiljachten zijn waterkaarten van het IJsselmeer, Markermeer en de Friese meren aanwezig. Kaart voor de Waddenzee is op verzoek.

Al onze prijzen zijn all-in tarieven. Wij berekenen bij het huren van de zeiljachten dus geen kosten voor de eindschoonmaak ( we verwachten dat u de boot weer in schone staat aflevert), de reservering, het gas e.d. De prijzen die aangegeven staan op onze website, zijn dus de daadwerkelijke verhuurprijzen. 

Wanneer je een zeiljacht gaat huren, is het belangrijk dat de gehele uitrusting aan boord compleet is. Al onze jachten zijn compleet uitgerust met alle benodigdheden. Bekijk de Inventarislijst. Mocht je nog extra wensen hebben, dan kun je dit bij de reservering doorgeven. Beddengoed en hoofdkussens moeten zelf worden meegenomen. 
 
Zeiljacht huren
 

Geen of weinig vaarkennis en zeilervaring?


Heb je geen of weinig vaarkennis en zeilervaring? Maak je geen zorgen, want ook zonder ervaring kun jij toch je droomvakantie waarmaken! Je kunt namelijk een dag of een aantal dagen zeilles krijgen van een ervaren instructeur. Aan het einde van de zeilcursus is het alsof je al jaren zeilt. Je kunt privé zeillessen krijgen, maar je bent ook met het hele gezin van harte welkom!
 

Zeillessen op diverse locaties in Nederland en in het buitenland


Mayon Zeiljacht Verhuur werkt samen met FlexSail. FlexSail is een zeilschool voor volwassenen waar je in een ontspannen sfeer, in een korte tijd, je zeilcertificaat kunt behalen. Je bepaalt zelf op welke dagen je wilt komen zeilen en wáár je dat wilt gaan doen. FlexSail biedt de zeillessen aan op diverse locaties in Nederland en in het buitenland. Wil je leren zeilen op een open zeilboot? Dan is dat mogelijk op de Loosdrechtse plassen, Kagerplassen en Vinkeveense plassen. Voor een zeilcursus op een kajuitzeiljacht, liggen er diverse zeiljachten klaar op het IJsselmeer en ook op de Middellandse zee, Griekenland en Kroatië. 
 
FlexSail Zeilschool
 
Neem voor een zeilcursus contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.