Zoeken:

Zeilen in het voorjaar

De lente is één van de mooiste seizoenen van het jaar. De zon gaat steeds meer schijnen en alle bomen en planten gaan weer groeien en bloeien. In de lente zie je ook veel jonge dieren. Het is dus tijd om je winterjas naar zolder te brengen en je moestuintjes te gaan planten. Ook hebben mensen dan vaak weer zin om het water op te zoeken, dus er is niks mis met een heerlijke zeiltocht in het voorjaar. Enjoy!

Zeilen in het voorjaar

Begin het voorjaar goed!

Yes! Het is voorjaar en de meeste watersporters kunnen dan ook niet meer wachten om hun boot uit de stalling te halen. Maar wat nou als je niet in het bezit bent van een boot? Dan bestaat er gelukkig nog de mogelijkheid om een boot te huren. Bij Mayon Zeiljacht Verhuur kun je terecht voor een uniek zeiljacht. Ons kleinste jacht is 8.40 meter en de grootste is de Bavaria 38 met een lengte van maar liefst 11.72 meter. Wij verwachten natuurlijk wel dat wanneer je een zeiljacht gaat huren, in het bezit bent van een vaarbewijs of enige zeilervaring hebt. Heb je weinig tot geen ervaring met het zeilen en ben je ook niet in het bezit van een vaarbewijs? Volg dan een zeilcursus

Prachtige natuurgebieden waar je met een zeilboot kunt komen

In Nederland en dan voornamelijk Noord-Nederland mogen we dan geen bergen of heuvels hebben, maar de schoonheid van de natuur doet er niet voor onder. Door het laagland zie je mooie vergezichten en uitgestrekte weilanden, afgewisseld door waterrijke gebieden. Die prachtige natuur ziet er vanaf het water vaak nog mooier uit dan vanaf de weg en daarom perfect om per boot te ontdekken. Hieronder volgen de mooiste natuurgebieden waar je met een zeilboot kunt komen.

Zeilvakantie in Friesland

1. Het IJsselmeer

Het IJsselmeer is geliefd gebied als het om zeilen gaat. Het is groot genoeg om helemaal te kunnen genieten van de natuur zonder dat je vlak bij de kust zit. Zeilen op het IJsselmeer vraagt wel enige ervaring, want met veel wind kan het er heftig aan toe gaan. Het water van het IJsselmeer is zoet, daardoor kan er een heerlijke duik worden genomen vanaf de boot. Het IJsselmeer kent ook vele ondiepe plekken met mooie zandbodems om te gaan ankeren en op en top te genieten van de zeilvakantie. Vanaf het IJsselmeer kun je binnen een dag naar één van de Waddeneilanden varen. Terschelling is bijvoorbeeld binnen 5-6 uur te bereiken. Dit heeft natuurlijk wel met de stroming te maken.

2. De Waddenzee

Zeilen op de Waddenzee is een unieke beleving. Je kunt genieten van de rust en de natuur, maar ook voor de mensen die avontuurlijk zijn aangelegd is dit een fantastisch vaargebied. De Waddenzee staat vooral bekend om haar droogvallende zandplaten bij eb en vloed en de vele mooie natuurgebieden. Je kunt ook een oversteek maken naar één van de Waddeneilanden zoals Terschelling

Zeilen op de Waddenzee

3. De Friese meren

De pret begint al bij het ophalen van je huurboot. Voor de beginnende zeiler is onze GIB SEA 28 een echte aanrader. Een leuk zeiljacht van 8.40 meter die niet te groot is waardoor je dicht bij het water zit en ook met weinig wind lekker vooruitkomt. Geschikt voor maximaal 5 personen, dus nodig je vrienden uit of ga met het gezin op avontuur! Een van de bekendste meren van Friesland is het Sneekermeer. Het is in de middeleeuwen ontstaan door veenafgraving en tegenwoordig is het een paradijs voor echte watersportliefhebbers. Alles is mogelijk, van zwemmen tot waterskiën, van surfen tot zeilwedstrijden en de pleziervaart. Maar het Sneekermeer is natuurlijk niet het enige meer dat Friesland rijk is. In totaal bestaat het gebied van de Friese meren uit maar liefst 35 meren met een totale oppervlakte van 9300 hectare. In het rondom het gebied liggen de Nationale landschappen zuidwest Fryslân, de Noardlike Fryske Wâlden, de Nationale Parken Lauwersmeer, Schiermonnikoog, het Drents-Fries Wold en de Alde Feanen. 

Huur een jacht bij Mayon Zeiljacht Verhuur 

In het voorjaar halen wij de zeiljachten uit de winterstalling. Natuurlijk hebben wij in de winter niet stil gestaan. De boten worden opgeknapt en enkelen worden opnieuw geverfd. Ook is het interieur soms aan vervanging toe. Zo hebben wij in 2017 het grootzeil en de rolreef Genua vervangen van de GIB SEA 28. Ook de Bavaria 31 en 38 zijn in 2017 voorzien van een nieuw grootzeil en een rolfok. Mocht je geïnteresseerd zijn in het huren van een zeiljacht bij Mayon Zeiljacht Verhuur, neem dan gerust contact op via 0640888369 of mail naar info@mayon.nl.