Zoeken:

Zeilen met kinderen

Het vermoeden bekruipt ons dat je binnenkort wilt zeilen met kinderen. Want anders was je waarschijnlijk niet op deze pagina terecht gekomen. Wanneer je met kinderen op zeilvakantie gaat, is goede voorbereiding erg belangrijk. Bedenk van tevoren welke route je gaat nemen, wat er onderweg allemaal te doen is en welke steden je wilt bezoeken. Op deze pagina volgen een aantal nuttige tips voor een zeilvakantie met de kids. 

Een zeilvakantie met kinderen

De veiligheid van het schip 

Wanneer je met zeilvakantie gaat, wil je natuurlijk een onvergetelijke tijd beleven. Je moet je geen zorgen hoeven maken over de veiligheid van het schip en van je kinderen. Daarom beschikken alle Bavaria’s van Mayon Zeiljacht Verhuur over een life-line. Lifelines geven jou en je bemanning extra veiligheid aan boord. Zeker wanneer je gaat varen met slecht weer, is een lifeline geen overbodige veiligheidsmaatregel. Een lifeline is een zeer stevige lijn met karabijnhaken aan de uiteinden. Met de karabijnhaken kun je je met jouw reddingsvest aan een looplijn of oog zekeren. 

Zwemvesten aan boord

Wij zijn van mening dat kinderen altijd een zwemvest moeten dragen op een zeiljacht. Zelfs als ze al een beetje kunnen zwemmen of over verschillende zwemdiploma’s beschikken. Wanneer het weer omslaat en de omstandigheden even wat minder zijn dan verwacht, ben je in ieder geval goed voorbereid. Willen jullie op het IJsselmeer of de Waddenzee zeilen? Dan kunnen jullie het beste allemaal een zwemvest dragen. Het kan daar namelijk flink tekeergaan. Alle jachten van Mayon Zeiljacht Verhuur hebben zwemvesten voor volwassenen aan boord. Zwemvesten voor kinderen zijn voorradig. Maak vooraf kenbaar wel gewicht je wenst, dan zorgen wij dat de juiste zwemvesten klaarliggen. 

Zwemvesten aan boord

Kindvriendelijke jachthavens en aanlegplaatsen 

Onze zeiljachten bieden zeker voldoende ruimte voor gezinnen, maar kinderen hebben nu eenmaal meer ruimte nodig dan dat. Daarom raden wij je aan om het jacht regelmatig aan te leggen in een leuke plaats of op een mooie plek die meer te bieden heeft dan alleen een aanlegsteiger. Friesland kent voldoende kindvriendelijke jachthavens waar van alles te doen is voor kinderen van alle leeftijden. Begin vroegtijdig met zoeken, want zo kun je eenvoudig je route bepalen. Kijk tijdens het zeilen op de waterkaarten die je mee krijgt of er ideale aanlegplaatsen voor de kinderen staan aangegeven. Staat dit niet duidelijk aangegeven? Kijk dan onderweg uit naar mooie plekken waar je de zeilboot kunt aanleggen bij een grasveld of recreatieterrein. Ook kent Friesland vele mooie aanlegplaatsen in de natuur, één daarvan is de Marrekrite. Maar een bezoekje naar de kleine eilandjes in de meren zijn ook zeker de moeite waard. Denk aan de Langehoekse Poelen, Nije Krûspolle, De Leijepolle, allen in de Fluessen. 

Neem speelgoed mee aan boord 

Een zeilvakantie is voor de ouders misschien fantastisch, maar voor de kinderen niet altijd vanzelfsprekend. Zeker de momenten wanneer je van A naar B wilt zeilen, kunnen voor de jonge kinderen lang duren. Neem daarom speelgoed mee voor de kinderen zodat ze zich optimaal kunnen vermaken aan boord. Denk aan spelletjes, tekenspullen, tablet etc. Maar ook sportieve spelletjes voor als jullie gaan aanleggen, doen het zeker goed. Denk aan een voetbal, badmintonrackets en jeu de boule ballen. Koop het favoriete snoepgoed van je kinderen, zo komen ze de zeilvakantie echt prima door. 

Kinderen aan boord

Attractieparken en activiteiten

Wanneer je voor een langere tijd met zeilvakantie gaat, is er vast wel tijd voor een uitstapje. Leg de boot bijvoorbeeld aan in Terherne en breng een bezoekje aan het Kameleondorp. Of bekijk de ijsberen in AquaZoo in Leeuwarden. Voordat jouw zeilvakantie begint, kun je alvast zo’n leuk uitstapje inplannen. De vaarroute kan hier dan namelijk op aangepast worden en zo hebben je kinderen iets om naar uit te kijken. 

Geef de kinderen een taak aan boord

Misschien niet helemaal volgens de regeltjes… maar de kinderen kunnen af en toe best een handje meehelpen aan boord. Samen de zeilen hijsen en het schip aanleggen. Of laat ze even aan het roer staan, dit natuurlijk samen met een van jullie op een moment waarop dit verantwoordelijk is. Wanneer je je kinderen erbij betrekt, zul je al gauw merken dat ook zeilen voor hun best leuk is!

Zeilkamp in Lemmer

Zeilen zonder kinderen?

Hebben jullie echt even quality time nodig? Maar vind je het lastig om een oppas te vinden voor de kinderen? Zeilschool De Kikkert in Lemmer begroet ieder jaar veel enthousiaste kinderen die een week op zeilkamp komen. In de mei-, herfst- of zomervakantie kan het team van De Kikkert jullie kinderen een onvergetelijke week bezorgen. Zij verzorgen zeilkampen voor kinderen en jongeren tussen de zes en achttien jaar. Jullie kinderen gaan met leeftijdsgenoten op zeilkamp, daar wordt voor gezorgd! 

Wij wensen jullie een hele fijne zeilvakantie! Tot ziens in Lemmer?!