Zoeken:

Zeilen naar Terschelling

Ben jij een watersportliefhebber in hart en nieren? Dan is een bezoekje aan Terschelling zeker de moeite waard. Huur een uniek zeiljacht of boek een meerdaagse zeiltocht met schipper naar dit prachtige eiland. Terschelling beschikt over een goede jachthaven, brede stranden, mooi duingebied, gezellige dorpjes en leuke fiets- en wandelroutes. Kortom: zeilen naar Terschelling is de ultieme manier om even helemaal weg te zijn! 

Zeiltocht naar Terschelling

Het grootste eiland van Nederland

Terschelling is een van de mooiste Waddeneilanden die Nederland rijk is. Met een oppervlakte van 11.000 hectare is dit ook nog eens het grootste eiland. Terschelling telt 12 woonplaatsen en ongeveer 5.000 inwoners. Vanuit het westen gezien, is Terschelling het derde bewoonde Waddeneiland van Nederland. Aan de noordkant van dit eiland ligt de Noordzee en aan de zuidkant de Waddenzee.

West-Terschelling

Dit gezellige dorpje ligt op het westpunt van het eiland. West-Terschelling staat bekend om haar unieke vuurtoren “De Brandaris” en de centrale meldpost voor schepen op het Wad en de Noordzee. Het is een leuk dorp met veel cafés, restaurants en winkeltjes. West-Terschelling ligt aan de rand van een groot duin- en bosgebied met veel fiets- en wandelroutes. Het dorp kent een groot strand en vanuit de haven kun je direct de Waddenzee opvaren. 

Zeilen op de Waddenzee

Het strand van Terschelling

Terschelling beschikt over een van de mooiste stranden van Nederland! Wanneer er laag water staat, is het strand honderden meters breed. Ook ligt de 10 meter lijn gemiddeld zo’n 100 meter afstand van de kust. Ga je zeilen met kinderen? Dan is dit strand helemaal perfect, want je kunt de kids hier prima in de gaten houden. 

Activiteiten op Terschelling

Fietsen, wandelen, paardrijden en zwemmen, het behoort allemaal tot de mogelijkheden op dit prachtige eiland. Terschelling staat bekend om de ‘Pondkoek’ de ‘Potjekoek’, de ‘Juttersbitter’ en de ‘cranbarry’ producten. ’s Avonds kun je heerlijk ontspannen in een klein cafeetje of gezellig restaurantje. Het eiland staat ook bekend om het jaarlijkse terugkerende culturele festival “Oerol”. Dit is inmiddels een van de grootste theaterfestivals van Europa. 

Zeilen in Friesland

Waar moet je op letten als je gaat zeilen naar Terschelling?

Wanneer je vanuit Lemmer naar Terschelling vaart, zul je erachter komen dat de wateren drukbevaren zijn door de recreatievaart. Het IJsselmeer is een populair vaargebied en vanaf hier ga je door de Stevin sluizen de Waddenzee op. Op de Waddenzee kom je meerdere veerboten en snelboten tegen. De oversteek van de veerboten wordt meestal rond hetzelfde tijdstip gedaan in verband met het juiste getij. Hierdoor kan er in de zomermaanden een grote drukte ontstaan. Er zijn twee aanlopen mogelijk, via de Slenk en via het Schuitengat. Er zijn wel enkele zaken waar je rekening mee moet houden als je via de Slenk komt varen. Er is een sterke dwarsstroom en let erop dat de veerboten veel ruimte nodig hebben bij het indraaien van de Slenk. Als je via het Schuitengat vaart, moet je rekening houden met zeedeining. Vooral als er veel wind staat en er een krachtige stroming is. Zeilers moeten vooral letten op de bocht in het Schuitengat. Wanneer er een Zuidwestenwind staat, kan het zo zijn dat je moet gijpen. In combinatie met een hoge zeegang kan dit wel eens spannend worden. 

Zeilen met een jacht van Mayon Zeiljacht Verhuur

Wanneer je met een jacht van Mayon Zeiljacht Verhuur naar Terschelling wilt zeilen, heb je wel enige ervaring nodig op zowel het IJsselmeer als de Waddenzee. De Waddenzee is een complex vaargebied door het getij, ondieptes, stroming en de zeegang. Met de juiste kennis en vaardigheden kun je hier veilig varen. Heb je geen of weinig vaarkennis en zeilervaring? Dan kun je een dag of meerdere dagen zeilles krijgen van een ervaren instructeur. Privé zeillessen zijn mogelijk, maar je bent ook met het hele gezin van harte welkom!

Bavaria 32 huren

Onze zeiljachten zijn zeer geschikt voor het IJsselmeer en de Waddenzee. Zeilen naar Terschelling behoort dan ook tot de mogelijkheden, mits je ervaring hebt natuurlijk. Mocht je nog vragen hebben, neem dan contact op via + 31 6 40 888 369 of stuur een e-mail naar info@mayon.nl.